Sport

2024. idemo

NNN RSS / 13.01.2024. u 22:23
(U nedostatku boljeg uvoda) posle (očigledne) izborne malverzacije pre 4 nedelje, što se domaćih tema tiče, a od svetskih događaja se izdvaja početak suđenja izraelu za (očigledan) genocid u Palestini - prelazimo na sportske teme...
Lopte.20335.png 
Večeras u 1 posle ponoći počinje Australian Open. Novak Đoković u odbranu titule i napad na 11. trofej na Australian Openu, a 25. Gren Slem ukupno kreće 
u 9 ujutro protiv mladog i talenovanog Hrvata Prižmića.  Za Novaka je najbitnije da je zdrav, imao je problema sa zglobom desne ruke pre dve nedelje, ali bi sada trebalo da je ok. U njegovom delu žreba, naročito na početku ima interesantnih tenisera, ali o tome ćemo više kako turnir bude odmicao nadam se. Ostali naši teniseri su u drugoj polovini žreba i ne igraju prvog dana u kome, bar "na papiru" nema nešto interesantnih parova, ali već od grugog "ima da pršti", ali o tome kasnije.
 
Večeras takođe kreće plej-of (vajld kard utakmice) u NFL-u od 22:30 Hjuston - Klivlend, a u 2 posle ponoći šampioni Čifsi, koji su cele sezone bili prilično neubedljivo u napadu za svoje visoke standarde, igraju protiv Majamija. Sutra uveče igraju Dalas - Grin bej i posle Detroit - LA Rems. 
 
U košarci deluje da je Zvezda konačno stala na noge i vezala neke važne pobede i sada je ponovo u konkurenciji za doigravanje, a Partizan je standardno u sredini gde je realno pola lige, tj. trenutno je 8 ekipa u "3 pobede" što opravdava slogan Evrolige "Svaka utakmica je važna". U NBA Jokić se posle predizborne krize vratio na svoj uobičajeni MVP nivo, Denver je u samom vrhu Zapada, Jović je konačno dobio šansu u Majamiju, Bogdan je u najužoj konkurenciji za najboljeg 6. igrača lige, Micić u, sada odličnoj, Oklahomi dobija šansu na kašičicu, a Pokuševski ni toliko (mesec dana nije ulazio u igru, što je lošije i od Bobija).
 
Uz malko elementarne sreće sada bi jedna od tema bio u vaterpolo, ali naši su posle penala ispali od podmlađene ekipe svetski šampiona Mađara u četvrtfinalu, pa će vizu za Olimpijske igre morati da potraže za mesec dana na svetskom prvenstvu, sa koga će 4 najbolje plasirane ekipe (koje se već nisu plasirale) izboriti olimpijsku vizu, tako da i dalje postoje realne šanse da ćemo biti u prilici da branimo zlato.
 
Pre par dana je počelo i evropsko prvenstvo u rukometu, a mi smo u ovom nekada našem vrlo uspešnom sportu, već počeli sa "razočarenjima", ispustili smo pobedu u poslednjim sekundama meča. Sutra uveče igramo protiv Mađarske, a u utorak protiv Crne Gore, pa ćemo da vidimo našta će to da liči. Najbolja (ili najgora) stvar je što nemamo neka velika očekivanja, pa šta god da uradimo neće biti neuspeh, ali nije da nismo znali povremeno da bljesnemo (naročitom pod ovim selektorom Špancem Đeronom), ali ono što nam već više od decenije nedostaje - to je neki kontinuitet dobrih igara. 
 
U snukeru je sama završnica Mastersa - Roni O'Saliven je izborio finale. 
 
U fudbalu se igraju utakmice u najjačim evropskim ligama, a ovog vikenda kreće i Afrički Kup Nacija, dok je Azijski Kup krenuo juče. 
 
Od zimskih sportova jedino pratim ski skokove, sa sportska Nova godina uvek počinje turnejom 4 skakaonice, na kojoj je, po 3. put u karijeri, potpuno zasluženo pobedio Japanac Rjoju Kobajaši sa četiri druga mesta i to je prvi put u ovom veku da neko dobije Zlatog orla bez pojedinačne pobede. U generalnom plasmanu trenutno vodi (moj favorit) Štefan Kraft, drugi je Velinger, treći pomenuti Kobajaši. Generalno najzanimljiviji deo sezone je sama završnica u 2. polovini marta kada su ski letovi u Vikersundu i na Planici, ali za sve nedelje će biti svetsko prvenstvo u ski letovima, pa bi ar to trebalo ispratiti.
 
 
(opširnije u komentarima...) 




Komentari (69)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragosevacsutra dragosevacsutra 22:38 13.01.2024

prvi

NNN NNN 23:24 13.01.2024

Re: prvi

Bukvalno čim sam objavio tekst, Žan-Filip Kraso (Zvezdin napadač) je dao 2. gol za Obalu Slonovača i postavio konačan rezultat 2:0 protiv Gvineje Bisao na otvaranju Afričkog Kupa Nacija, a evo i trofeja:
Черевићан Черевићан 22:41 13.01.2024

нападом на 11. АО трофеј

или.....o tome kasnije

претстоји нам време за.....јачу нервозу
на све стране богме....актуелне теме,
наравно да ТВ тенис....гасити се неће
Г.Ђоковићу желим баш потребне среће
NNN NNN 23:27 13.01.2024

Re: нападом на 11. АО трофеј

желим баш потребне среће
Svima nam je ljubav (a ljubav je sreća) potrebna

Gosn Čer, sve najbolje u ovoj jubilarnoj godini
NNN NNN 00:53 14.01.2024

NFL

Hjuston - Klivlend U prvom poluvremenu, kraj 1. četvrtine i početak 2. napadi su blistali, ali je onda u 3. četvrtini odbrana Teksansa prelomila (a Fleko je ionako oduvek bio antipatičan lik).

Kanzas Siti Čifs - Majami Dolfins, verovatno ću da prespavam (nadam se),
ali "It’s currently -1 °F in Kansas City with wind" (ovo je u prevodu na naški ispod -18 Celzijusa sa tendancijom da opadne još koji stepen u narednim satima)!!!

NNN NNN 03:16 14.01.2024

Re: NFL

sad je spalo na -3 Farenhajta (oko -19 i po) Čifsi vode 13:7, a ja ću na poluvremenu da odem da spavam.
Ovo je zvanično 4. najhladnija utakmica u istoriji NFL-a, a najhladnija je bila 31.decembra 1967. i bilo je -25 stepani Celzijusa!!!
docsumann docsumann 07:52 14.01.2024

Re: NFL

delfini iz Majamija se zaledili u Kanzansu.


prednost domaćeg terena posebnoi dolazi do izražaja u ovakvim klimatskim kontrastima, kad tim iz toplijih krajeva ili koji stalno igra u zatvorenom izađe na vjetrometinu (Kanzans, Boston, Golden Bej, Čikago, dobro oni već godinama ne zalaze u plej of, pogotoovo ne kao domaćini...)
NNN NNN 08:54 14.01.2024

Re: NFL

Do kraja utakmice je temperatura pala na čak -5 F (što je oko -20 i po ), dok je u Majamiju u isto vreme bilo +20, bukvalno kao dve različite planete!
U drugom poluvremenu Čisi stigli do ubedljive pobede 26:7
svarog svarog 09:02 15.01.2024

Re: NFL

Bil Beličik otišao iz NE
Pit Kerol otišao iz Sijetla
Nik Saban se penzionisao

Grin Bej uništio odbranu Kaubojsa protiv svih očekivanja.
Zamena za Arona Rodžersa je spremna. Džordan Lav je do pred kraj imao savršen pas rejting i tako bi i ostalo da se trener nije uplašio da bi Dalas mogao da nadoknadi 24 poena za 5-6 minuta i ubacio ga jedan, neuspešan drajv :(

Detroit očekivano, ali jedva dobio Remse.
NNN NNN 21:22 15.01.2024

Re: NFL

Najvrednja sportska franšiza na svetu (opet) žestoko izduvala!
Imali su u ligaškom delu neke stvarno spektakularne partije, umalo da me prevare da poverujem da mogu stvarno nešto da urade, ali sigurno mi je palo na pamet da mogu ovoliko da puknu.

Beličik je trebalo da se penzioniše kad je Brejdi otišao, možda da proba tu jednu sezonu (mada je Brejdi sa titulom u Tampi pokazao ko je bio naj sasvim najveći baja u Petriotsima i najzaslužniji za dinastije). Beličiku nedostaje još nekih 15-ak pobeda da bi bio i trener sa ukupno najviše pobeda u istoriji NFL-a, pa možda izgura još špar sezona sa nekim osrednjim timom, ali bolje da je već počeo da uživa u penziji, a ne da se blamira ove sezone (kao uostalom i Greg Popovič koji već bio postavio rekord, pa mu nije trebala ovosezonska blamaža pod stare dane, ali kao Vembanjana-manija pa da se još malo da vetar u jedra)
bene_geserit bene_geserit 06:22 14.01.2024

priprema

Ja uradio tradicionalnu pripremu za AO, tj. gledanje finala iz 2012.
Imam dosta nekih dosadnih mitinga na poslu gde moram da budem poluprisutan online, pa usput.
Uf, kakav tenis, svaki put se iznova oduševim.
A i pomaže da ne poletim i pomislim da Novak igra bolje ili na istom nivou danas nego tada od 2011. do prve polovine 2016.
NNN NNN 10:17 14.01.2024

Re: priprema

I meni se više puta desilo da se "zalepim" (neplanirano) za to finale.
Novak sada igra racionalnije, jer realno nije u stanju da se toliko troši kao pre desetak godina, zbog toga je proredio turnire i u potpunosti se fokusirao na Gren Slemove.
I sada kada je zdrav i u formi i motivisan i fokusiran je isto nepobediv za ostale kao i tada, uživajmo dok traje.
jovilim_e jovilim_e 07:59 14.01.2024

Pitanje.

Od sportskih disciplina zanima me da li su Palestinci prvi počeli sukob tako što su za jedan dan pobili 1200 Izraelaca i nekoliko stotina uhapsili?
Ako broj nije tačan, koliko su pobili?
Ili sam ja to nešto pogrešno pročitao?
I ako jesu, kakav odgovor Izraelaca su očekivali?
NNN NNN 10:12 14.01.2024

Re: Pitanje.

Zvanično je u terorističkom napadu hamasa stradalo 1139
The final death toll from the attack is now thought to be 695 Israeli civilians, including 36 children, as well as 373 security forces and 71 foreigners, giving a total of 1,139.

Izrael je odgovorio tako što je već pobio preko 20 hiljada Palestinaca (poslednje što vidim je skoro 24 hiljade) uglavnom civila i nastavlja, a to je već genocid.
mlatisa mlatisa 08:40 14.01.2024

Трава

Да ли ме сећање вара или се АО пре играо на трави? У доба Бобе?
NNN NNN 08:56 14.01.2024

Re: Трава

Jeste, ono čuveno četvrtfinale protiv MekInroa i jedenje sendviča početkom 5. seta dok se ovaj svađa sa sudijom je bilo na travi.
mlatisa mlatisa 14:13 14.01.2024

Коментари

Читам коментаре на вестима у вези АО и чудим се. Имам утисак да постоји организовано коментарисање у бар једном правцу. Али ми није јасно зашто?
NNN NNN 15:02 14.01.2024

Re: Коментари

Pre 15-ak godina sam ZABRANIO sebi da čitam komentare u vezi tenisa i odlično mi ide,
čitaću možda jednog dana kada više ne bude bitno, ostalo je još par dostignuća za Novaka, pa eventualno posle toga.

Sve je kulminiralo u 2. polovini 2008. kada je Srbijica, država koja nema ni ceo promil svetskog stanovništva, imala 2 najbolje teniserke na svetu, a ženski tenis je globalno najpopularniji ženski sport na planeti i svakome iole normalnom bi to, ako ne bio razlog za slavlje, a ono bar da bude neka dobra, pozitivna činjenica, ali ne, Srbende su proklete i jedva čekaju oko nečega da se PODELE i konfrontiraju, bukvlano je bilo 2/3 hejterskih komentara! Kapiram da neko navija za jednu od njih dve, to mi je donekle razumljivo, ali da se širi toliko otvorena mržnja, to mi je bilo neshvatljivo.
Uglavnom Ana je bila "razmažena glupača" (jer je lepa, pa se podrazumeva da je glupa, a uz to i razmažena),
a Jelena je bila "iskompleksirana rugoba" (jer je Ana lepša, pa onda mora da bude iskompleksirana zbog toga, a čim je neko lepši, ovda je onaj drugi ružan).
Ana je tokom leta povredila palac (kojim drži reket) i to joj je u velikoj meri upropastio karijeru, morala je da promeni stil servisa, i forhend joj je postao slabiji, ali su je zvali "Palčica" i prozivali da propušta Olimpijske igre jer se ne igra za novčane nagrade, da stvar bude luđa, naletim na slične gluposti i u vezi Novaka po društvenim mrežama...
...tu sam u velikoj meri izgubio veru u ovaj narod, jer se bolesno širi mržnja i pojedinci privlače pažnju pljuvanjem po uspašnijima od sebe (dakle po skoro svima) :(


mlatisa mlatisa 17:36 14.01.2024

Re: Коментари

..tu sam u velikoj meri izgubio veru u ovaj narod, jer se bolesno širi mržnja i pojedinci privlače pažnju pljuvanjem po uspašnijima od sebe (dakle po skoro svima) :(

Поред нас, какви смо такви смо, постоји и бар један фактор а то је модерација коментара. Они усмеравају расправу у контроверзном смеру. А постоји и група/групе која има препознатљив "bias".

У "неформалне" групе је тешко пронићи, али бар би медији требали да туре у импресум нешто о њиховој визији света. Бар да знамо кроз какву призму/сито пролази оно што читамо.
NNN NNN 17:51 14.01.2024

Re: Коментари

модерација коментара. Они усмеравају расправу у контроверзном смеру.

Često izgleda da to namerno rade da bi "potpirivali" klikove, što je prejadno.
NNN NNN 15:36 14.01.2024

Đoković - Prižmić

Namučio se Novak protiv mladog Hrvata od koga je tačno duplo stariji, šta više, da stvari budu luđe, Novak je igrao na Australian Openu još pre nego što se njegov današnji protivnik rodio!!!

Lično, iako nisam očekivao ovaj maraton, nisam ni očekivao lak meč, Novak ima taj običaj da se muči na otvaranju Gren Slemova protiv tinejdžera, npr. 2021. je izgubio set protiv Drejpera u Vimbldonu, pa posle toga od Runea na US Openu, ali obično se muči u početnom setu, onda "pročita" protivnika i rutinski privede meč kraju, ovde posle sigurnog prvog seta, ništa nije slutilo na ovakav nastavak.
Novak je mogao da slomi protivnika u TB 2. seta, ali tu je krenulo naopako, a onda se protivnik vraćao u meč i u 3., a zamalo i u 4. setu.
Prižmić je baš ostavio dobar utisak, igrao je dobro sa svih strana i nekako jednostavno u pozitivnom smislu, uz pravu dozu sportske drskosti i sreće u nekim trenucima (bar ono što sam uspeo da vidim).
Novaku u ovoj fazi sezone nedostaje više vremena na terenu, ali baš ovoliko sigurno nije u planu za 1. kolo.
Mislim da će imati dva dana odmora do sledećeg meča (u kome će imati i publiku protiv sebe, jer će igrati protiv domaćeg tenisera, pa ga to možda dodatno motiviše).
mlatisa mlatisa 18:25 14.01.2024

Re: Đoković - Prižmić

Novaku u ovoj fazi sezone nedostaje više vremena na terenu, ali baš ovoliko sigurno nije u planu za 1. kolo.
Mislim da će imati dva dana odmora do sledećeg meča (u kome će imati i publiku protiv sebe, jer će igrati protiv domaćeg tenisera, pa ga to možda dodatno motiviše).

Рече и да је прехлађен. Ја не приметих у току меча, али моја жена јесте. Како год било, што се мене тиче две капе доле за све што је урадио до сада. Захтевати или очекивати било шта више је већ неумерено. Мада сам очекивао мирнији предпензионерски период кад су се она двојица такорећи повукла.
NNN NNN 15:48 14.01.2024

1. kolo - 1. dan

Nekoliko neočekivanih maratona, čak 6 mečeva u 5 setova, čak 5 mečeva od 4 i više sati (Novak je igrao 4 sata 4 seta), bez iznenađenja, ali moglo je svašta da bude.
Rubljov je imao sigurnih 2:0 i berjk prilike da privede meč rutinski kraju, Brazilac Sejbut Vajld je iskoristio jedinu brejk prilliku i "ukrao" set, a onda sve preokrenuo u svoju koristi i izjednačio, Rus se sabrao u 5. setu napadao, ali nije iskoristio ni jednu od 7 brejk prilika, pa se otišlo u super taj-brejk, Brazilac je na početku imao dva mini brejka prednosti, mirisalo je na iznenađenja kao protiv Sinera na Rolan garosu, ali je Rubljov na kraju vezao 6 poena za redom i sprečio prvo veliko iznenađenje. I Fric se namučio nešto manje dramatično. Uglavnom tenis na Gren Slemu je odmah pokazao zube.

Kod žena je bilo mnogo manje drame što se rezultata tiče, ali...
aktuelna šampionka Sabalenka je za manje od sat vremena eliminisala anonimnu Nemicu, koja je čini mi se počela da plače kod 6:0 4:0, na kraju je uspela sa spase dve meč lopte na svoj servis i izbegne "biciklu" i upiše se na semafor.
NNN NNN 17:49 14.01.2024

Ski skokovi

U Visli je pobedio Rjoju Kobajaši,
2. je Štefan Kraft i time se izjednačio sa Jane Ahonenom sa najviše pojedinačnih pobedničkih podijuma u istoriji ovog sporta (108)!
NNN NNN 18:04 14.01.2024

Re: Ski skokovi

3. je bio Velinger, koji je juče u ekipnim takmičenjima, na 134metarskoj skakaonici postavio sumanuti rekord od čak 144,5 metra, bukvalno je doskočio na onaj ravni deo!
mlatisa mlatisa 18:36 14.01.2024

Re: Ski skokovi

3. je bio Velinger, koji je juče u ekipnim takmičenjima, na 134metarskoj skakaonici postavio sumanuti rekord od čak 144,5 metra, bukvalno je doskočio na onaj ravni deo!

Зар то још увек постоји? Јес да сам престао то да пратим откад одоше они из дежеле, али глобално отопљавање и тако то?! А видим и данас пуна Авала деце. Довели родитељи децу да виде снег.
NNN NNN 18:20 14.01.2024

Večeras

u 20:30 rukomet Srbija - Mađarska
u 21:30 košarka Denver - Indijana
od 22:30 NFL
NNN NNN 00:12 15.01.2024

Re: Večeras

Srbija - Mađarska
27:28 i sada imamo samo teoretsk ešanse, tj. mi treba da pobedimo Crnu Goru, a da Islan izgubi od Mađarske, a Mađari su već prošli, uz to njihova utakmica se igra posle naše, tako da izvesno ništa i ovaj put od naših rukometaša.

Denver - Indijana
Pobeda 117:109, Jokić "Sombor dabl dabl" 25p (12/13 šut iz igre!) + 12 skokova + 9 asistencija (uz čak 7 izgubljenih lopti, i to većina "smešno" u poslednjoj četvrtini), ovo mu je valjda 46-7 put u karijeri da mu fali skok ili asistencija za tripl dabl.
po 25 poena isto i Marej (uz 8 asistencija) i Porter (uz 7/11 šut za 3), Gordon 20 poena + 10 skokova.
Ova utakmica je imala lep uvod jer je Brus Braun konačno dobio svoj zasluženi šampionski prsten, na trenutak je ponovo bio član Nagetsa.

NNN NNN 00:18 15.01.2024

Re: Večeras

NFL
U Dalasu trenutno šok, naravno da nisam ispratio, video sam samo kada su Kauboji u poslednjoj sekundi napravili tačdaun i smanjili protiv Grin Beja na 7:27 !!!
Nadam se da će 2. poluvreme da bude vredno gledanja.
Ovo je trebalo da bude najizvesniji par, ali NFL je to.

Poslednju utakmicu ću da preskočim, a trebalo bi da je u Bafalu sinoć bila snežna mećava i uvek je zanimljivo kada se igra pod ekstremnim uslovima.
bene_geserit bene_geserit 00:33 15.01.2024

Re: Večeras

Pobeda 117:109, Jokić "Sombor dabl dabl"

Denver deluje zabrinjavajuće.
Prva petorka naravno OK, igra koliko treba i kad treba, regularna sezona.
Ali, nit su našli zamenu za ujka Džefa, nit za Brown-a, a već je pola sezone.
Peyton Watson i Christian Braun ne napreduju baš nešto, deluju mi slično kao prošle godine. OK, Watson je dobio više minuta, ali nekako je to tanko.
Julian Strawther isto ništa, sad je i povređen, par puta je delovalo da može da priviri u rotaciju ali ništa od toga.
Nnaji ispao iz rotacije a još su mu produžili ugovor bez nekog razloga.
Redži Džekson igra OK, pa je uz povećanu minutažu Watson-a to nekako OK što se tiče rotacije nižih igrača. Ali bukvalno nemaju nikoga od visokih igrača na koga mogu da računaju sa klupe. Deluje da je trejd neophodan.
jovilim_e jovilim_e 07:36 15.01.2024

Re: Večeras

bene_geserit
Pobeda 117:109, Jokić "Sombor dabl dabl"

Denver deluje zabrinjavajuće.
Prva petorka naravno OK, igra koliko treba i kad treba, regularna sezona.
Ali, nit su našli zamenu za ujka Džefa, nit za Brown-a, a već je pola sezone.
Peyton Watson i Christian Braun ne napreduju baš nešto, deluju mi slično kao prošle godine. OK, Watson je dobio više minuta, ali nekako je to tanko.
Julian Strawther isto ništa, sad je i povređen, par puta je delovalo da može da priviri u rotaciju ali ništa od toga.
Nnaji ispao iz rotacije a još su mu produžili ugovor bez nekog razloga.
Redži Džekson igra OK, pa je uz povećanu minutažu Watson-a to nekako OK što se tiče rotacije nižih igrača. Ali bukvalno nemaju nikoga od visokih igrača na koga mogu da računaju sa klupe. Deluje da je trejd neophodan.

Ne slažem se.
NNN NNN 21:42 15.01.2024

Re: Večeras

Denver deluje zabrinjavajuće.
Prva petorka naravno OK, igra koliko treba i kad treba, regularna sezona.
Ali, nit su našli zamenu za ujka Džefa, nit za Brown-a, a već je pola sezone.
Peyton Watson i Christian Braun ne napreduju baš nešto, deluju mi slično kao prošle godine. OK, Watson je dobio više minuta, ali nekako je to tanko.
Julian Strawther isto ništa, sad je i povređen, par puta je delovalo da može da priviri u rotaciju ali ništa od toga.
Nnaji ispao iz rotacije a još su mu produžili ugovor bez nekog razloga.
Redži Džekson igra OK, pa je uz povećanu minutažu Watson-a to nekako OK što se tiče rotacije nižih igrača. Ali bukvalno nemaju nikoga od visokih igrača na koga mogu da računaju sa klupe. Deluje da je trejd neophodan.

Slažem se.
Nanji je ove sezone skorz beskoristan, čak ga je stari DeAndre izbacio.
Strouter je bio odličan u predsezoni, a kada se igra prava košarka tek povremeno bljesne, ali svakako ima dobar šuterski potencijal. Ako ništa drugo bar se Redži "preporodio" (i dalje nije Braunov nivo, ali verujem da ima potencijalno viši "peak" od njega), a Kristian je čak ispod nivoa od prošle ruki sezone, ali pokazao je da može da se računa na njega kad treba, od epizoditsa Votson donosi najveću energiju. Na centru su šuplji kad izađe Jokić, čak je povremeno Gordon igrao "peticu" u nedostatku adekvatne zamene, videćemo da li će uspeti na nahvataju nekoga, pred početak sezone se pominjao Rid, što je sada potpuno nerealno, a prošle sezone su bili doveli Brajanta, što u teoriji nije izgledao kao loše rešenje, ali se u praksi pokazao potpuno beskorisnim.
Za sada mi i pored svega deluju kao najozbiljniji kandidati (ako ih zaobiđu povrede) za prvo mesto na Zapadu.
bene_geserit bene_geserit 23:15 15.01.2024

Re: Večeras

Za sada mi i pored svega deluju kao najozbiljniji kandidati (ako ih zaobiđu povrede) za prvo mesto na Zapadu.

Sačekaj da prođe sledećih 5 mečeva, pa da pričamo o tome.
Sledi im vrlo neugodna gostujuća turneja, biće super ako izvuku 2 pobede.
NNN NNN 18:58 16.01.2024

Re: Večeras

Sačekaj da prođe sledećih 5 mečeva, pa da pričamo o tome.
Sledi im vrlo neugodna gostujuća turneja, biće super ako izvuku 2 pobede.

Generalno u poslednje vreme su zanimljiviji parovi, pa i vodeći timovi više kiksiraju i posustaju, a vidim da su ovi ludaci iz Denvera krenuli da provociraju Filadelfiju (tj. Embida) jer su za celu prvu petorku naveli da je upitna da igra večeras (od 01:30 po našem vremenu), ali izvesno je da će da igra kompletna prva petorka.
NNN NNN 00:23 17.01.2024

Re: Večeras

rukomet
Rukometaši uspeli da izgube i od Crne Gore u poslednjoj sekundi (ne znam ni što sam gledao ), inače pošto su kasnije Mađari ubedljivo pobedili Island, ispostavilo se da bi nam pobeda značila, uglavnom svaka čast Crnogorcima kojima utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj, ali su toliko grizli da su zaslužili da se raduju na kraju.
jovilim_e jovilim_e 08:35 17.01.2024

Re: Večeras

NNN
rukomet
Rukometaši uspeli da izgube i od Crne Gore u poslednjoj sekundi (ne znam ni što sam gledao ), inače pošto su kasnije Mađari ubedljivo pobedili Island, ispostavilo se da bi nam pobeda značila, uglavnom svaka čast Crnogorcima kojima utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj, ali su toliko grizli da su zaslužili da se raduju na kraju.

Jebote!
Pivotmen Crne Gore 'metar i žilet' nam spakovao 5 ili 6 golova, više nego naše konjine od 2 metra.
On je toliko mali da čak ne igra u odbrani za Crnu Goru.
Što se tiče rukometa, mi smo najobičniji slepci.
solo solo 10:45 15.01.2024

idemo...



NNN NNN 23:30 15.01.2024

1. kolo - 2. dan

Bilo je nekoliko interesantnih mečeva,
za početak Novak je dobio porotivnika u 2. kolu - Australijanac Popirin koji je u 3 seta savladao sunarodnika koji je dobio vajld kartu*
Blokbaster prvog kola je na papiru trebalo da bude Cicipas - Beretini, ali se Talijan povukao.
U Novakovom delu je bio moguć protivnik u eventualnom 3. kolu Endi Mari, ali je lagano ispao od Ečeverija :(
zato je (iz te grane) Monfis pobedio u 3 seta.
Duel "veterena" (ujedno i potencijalni protivnik u eventualnom 4. kolu) je pripao Manarinu, Vavrinka je poveo sa 2:1 ima čak i rani brejk, ali nije izdržao, a potom se raspao u 5. setu. U istoj "grani" je Šelton u 3 seta pobedio bautistu Aguta koji je daleko od igara iz 2. polovine prošle decenije.
Kecmanović je pobedio posle izgubljenog prvog seta.
Meč dana je bio Ože Aliasim - Tim, (još uvek) mladi Kanađanin je poveo 2:0 imao 5:2 u TB 3. seta, ali je Austrijanac ukrao set, izborio i odlučujući, ali je ipak posle 5 sati borbe završio učešće, mislim da je kraj bio oko 2 posle ponoći po lokalnom vremenu.
NNN NNN 00:20 16.01.2024

Re: 1. kolo - 2. dan

sunarodnika koji je dobio vajld kartu*
Organizator odlučuje ko dobija vajld karte i to je često eventualno neko zvučno ime koje je slabo plasirano (a ne koristi protekted renking) ili još češće neki teniseri iz zemlje domaćina.
Ovde je organizator "propustio" da da vajld kartu Džonu Milmanu koji je najavio svoje povlačenje, jeste da nije imao neku blistavu karijeru, ali je osvojio jedan turnir (250icu) izgubio je i jedno finale 500-ice u Tokiju od Đokovića, igrao je za Dejvis kup reprezentaciju u polufinalu, nekoliko sezona je bio top 50 igrač, igrao je četvrtfinale na US Openu kada je eliminisao Federera (i izgubio od Đokovića), igrao je i onaj legendarni meč protiv Federara na Australian Openu 2020. kada je u super tajbrejku vodio čak 8:4 i izgubio...
Sve u svemu svakako je zaslužio da dobije dostojan oproštaj,
ali bukvalno mu nisu dali vajld kard iz "političkih" razloga - naime on je bio jedan od retkih koji su javno podržali Đokovića 2022. u Australiji, a ovi mu to očigledno nisu oprostili
NNN NNN 00:27 16.01.2024

1. kolo - 3. dan

Đere i Lajović svoje mečeve igraju u 1. terminu, dakle za nekih pola sata.
još od nekih zvučnijih Dimitrov - Fučovič, Rune - Nišioka, Rud - Ramos...
u večernjim terminima Zverev - Kefler i Alkaraz - Gaske.


jovilim_e jovilim_e 07:40 16.01.2024

Re: 1. kolo - 3. dan

NNN
Đere i Lajović svoje mečeve igraju u 1. terminu, dakle za nekih pola sata.
još od nekih zvučnijih Dimitrov - Fučovič, Rune - Nišioka, Rud - Ramos...
u večernjim terminima Zverev - Kefler i Alkaraz - Gaske.



Đere i Lajović su nas rešili daljih briga.
niccolo niccolo 08:47 16.01.2024

Snuker

Da kažemo da je Roni uzeo 8. Masters, sada ima po osam Mastersa i UK, pa mu fali jedna svetska titula za tripl…kako bi se to uopšte reklo kad neko po osam puta uzme neku titulu…
NNN NNN 18:54 16.01.2024

Re: Snuker

E da, odgledao sam početak, Roni je bio kiksnuo i propustio priliku da izjednači na 3:3 i otišlo se na pauzu sa 3:5, pošto je već kukao kako mu je bezveze mesto gde se održava takmičenje, uplašio sam se da su ga uhvatile njegove mušice i da će da izgubi fokus, pa sam potpuno zaboravio da odgledam nastavak i onda pogledam i vidim da je spektakularno preokrenuo sa 3:6 na 10:7 odgledao sam u reprizi poslednjih 3-4 frejma, bilo je interesantno pred kraj poslednjeg kada su obojici "zadrhtale ruke", ali realno čovek je nedodirljiv, O' Saliven je Đoković snukera
Inače je valjda ovaj turnir osvojio prvi put još pre 29 godina i on je ujedno i najmlađi i najstariji osvajač.
niccolo niccolo 12:39 17.01.2024

Re: Snuker

Kao i Novak na nekim turnirima

U međuvremenu je posle tog finala ispala drama, Karter se nešto žalio na O'Salivena, pa ovaj napao njega na konferenciji za štampu...
zoja444 zoja444 08:49 16.01.2024

bez politike se ne moze

kurti je zabranio noletu da krsti decu u peckoj patrijarsiji. p.s. ja gledam sve programe
NNN NNN 18:55 16.01.2024

Re: bez politike se ne moze

Slepčina, baš me interesuje šta je naveo kao razlog, a Nole verovatno ne bi da meša decu u to, a da se samo njega tiče verujem da bi sigurno isterao do kraja.
NNN NNN 00:20 17.01.2024

2. kolo - 1. dan

Program na Rod Lejver Areni zatvara Novak protiv domaćeg tenisera Popirina, meč neće početi pre pola 11 po našem vremenu.

Pre toga nema nekih zvučnijih mečeva, možda može da bude zanimljivo Monfis - Ečeveri čiji pobednik ide na pobednika meča Đoković - Popirin.
Na teren izlazi "naše gore list" Aleksandar Kovačević protiv Hačanova.
Još će svoje mečeve imati i Siner, Rubljov, Cicipas, De Minor, Friz, Šelton Tiafo, Manarino... ali deluju kao prilično izraziti favoriti, veidećemo da li će tako biti i na terenu.
freehand freehand 15:31 17.01.2024

Re: 2. kolo - 1. dan

Program na Rod Lejver Areni zatvara Novak protiv domaćeg tenisera Popirina, meč neće početi pre pola 11 po našem vremenu.

Šta su mu dobacivali, zna li se?
NNN NNN 21:48 19.01.2024

Re: 2. kolo - 2. dan

Samo da dodam hajlajtse 2. kola 2. dana:

Kecmanović je pobedio u super taj-brejku i to tako što je spasio meč loptu na servis Štrufa na 9:8, pa mu oduzeo i sledeći poen na servis i iskoristio svoju 4. meč-loptu (prvu na svoj servis).

Medvedev preokrenuo 0:2 protivu Finca Rusuvorija u odličnom maratonskom meču (bar prva 4 seta) koji je počeo posle 23h po lokalnom vremenu i završio se posle pola 4 ujutro!!

...a njemu je prethodio najbolji meč dosadašnjeg dela turnira koji su odigrale Ribakina i Blinkova! Generalno ne pratim ženski tenis (kad ne igraju naše) do polufinala, i ovo sam slučajno uhvatio, tj. primetio sam da je 6:6 u TB 3. seta kad sam otišao u toalet i tamo razmišljao da li i žene u odlučujućem setu igraju super TB (eto koliko ne pratim) i kada sam se vratio zbunio me šokantan rezultat koji sam video, bilo je 6:6 i 15:15, moja prva reakcija je bila štakoikurac, jer sam rezultat pročitao kao "15 obe" a onda me prosvetlio kraj poena kada je pisao 16:15, uglavnom obe teniserke su spasile po desetak meč-lopti i to bar jedno 5-6 su bile apsolutno vrhunski poeni (dostoji najboljeg muškog tenisa), otprilike maratonski poen koji traje i po 20-ak udaraca u kojima se obe istovremeno brane i maksimalno agresivno i rizično napadaju, bukvalno obe u konopcima guraju preko svojih krajnjih granica!
Kliše je da se kaže da ni jedna nije zaslužila da ispadne, ali stvarno šta su sve uspevale da urade... Uglavno ruska Ruskinja je dobila TB koji je trajao VIŠE od pola sata sa 22:20!
dragosevacsutra dragosevacsutra 01:10 20.01.2024

Re: 2. kolo - 2. dan

Uglavno ruska Ruskinja je dobila TB koji je trajao VIŠE od pola sata sa 22:20!



sta je 'super tajbrejk'? prvi put u tom mecu sam video, jel se to igra do 10? jedna od ove dve je vodila 9:7 i falio joj je jos jedan poen. Ali u cemu je fora, jer se posle opet nastavilo dva razlike? mislim sta je fora da nije sedam nego 10? i kako da bude do parnog broja?
NNN NNN 21:00 17.01.2024

Dejan Milojević 1977 - 2024

Slava mu.
jovilim_e jovilim_e 21:05 17.01.2024

Re: Dejan Milojević 1977 - 2024

NNN
Slava mu.

A gde si pročitao da je Milojević umro?
Daj link.
Ja sam pre minut proverio na sajtu Golden Stejt Voriorsa, kao i na sajtu NBA - i negde nema vesti da je umro.
Nije valjda da prenosiš informacije iz Kurira i Telegrafa?
niccolo niccolo 21:46 17.01.2024

Re: Dejan Milojević 1977 - 2024

NNN
Slava mu.

Slava mu
jovilim_e jovilim_e 08:06 18.01.2024

Re: Dejan Milojević 1977 - 2024

niccolo
NNN
Slava mu.

Slava mu

Slava mu!
NNN NNN 00:49 19.01.2024

3. kolo - 1. dan

Treće kolo znači da nema više zajebancje, sad nosioci idu na nosioce,
Novak igra protiv Ečeverija od 9h po našem vremenu i situacija je takva da Novak nije fkroz fit, i dalje ima probleme sa prehladom, a ni zglob ruke nije na 100% pa zbog toga možda ni mentalno nije blizu maksimuma i dosta se mučio u prva dva kola, dok sa druge strane njegog protivnik je u velikoj formi, u prva dva kola je prilično lagano izbacio dva veterana, a donekle deluje kao kombinacija Đokovićevih protivnika iz prva dva kola, samo poboljšana verzija. Dakle moraće Novak da pronađe neku rezervu snage i inspiracije (možda kao prošle godine u sličnoj situaciji protiv Dimitrova).

Drugi zanimljiv par (koji se ukršta sa ovim) je Šelton - Manarino, obojica su na prilično vrhuncu svojih karijera iako je Amerikanac tek otprilike godinu dana na vidnom mestu teniske mape, a Manarino je pod "stare dane" krenuo da igra tenis života...

Program dana zatvaraju Rubljov - Korda,
a pre toga će na teren izaći Siner, Cicipac, De Minor, Fric, Hačanov i svi su favoriti u svojim mečevima, ali ima potencijalnih "mina", bukvalno među "autsajderima" svi imaju ispod 25 godina (neki i dosta manje) i svi su već uspevali da iznenade, a svakako su u usponu.


jovilim_e jovilim_e 12:11 19.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

NNN
Treće kolo znači da nema više zajebancje, sad nosioci idu na nosioce,
Novak igra protiv Ečeverija od 9h po našem vremenu i situacija je takva da Novak nije fkroz fit, i dalje ima probleme sa prehladom, a ni zglob ruke nije na 100% pa zbog toga možda ni mentalno nije blizu maksimuma i dosta se mučio u prva dva kola, dok sa druge strane njegog protivnik je u velikoj formi, u prva dva kola je prilično lagano izbacio dva veterana, a donekle deluje kao kombinacija Đokovićevih protivnika iz prva dva kola, samo poboljšana verzija. Dakle moraće Novak da pronađe neku rezervu snage i inspiracije (možda kao prošle godine u sličnoj situaciji protiv Dimitrova).

Drugi zanimljiv par (koji se ukršta sa ovim) je Šelton - Manarino, obojica su na prilično vrhuncu svojih karijera iako je Amerikanac tek otprilike godinu dana na vidnom mestu teniske mape, a Manarino je pod "stare dane" krenuo da igra tenis života...

Program dana zatvaraju Rubljov - Korda,
a pre toga će na teren izaći Siner, Cicipac, De Minor, Fric, Hačanov i svi su favoriti u svojim mečevima, ali ima potencijalnih "mina", bukvalno među "autsajderima" svi imaju ispod 25 godina (neki i dosta manje) i svi su već uspevali da iznenade, a svakako su u usponu.



Rešeno.
niccolo niccolo 12:21 19.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

Dobro, Novaku su uvek najveći problem ovi prvi mečevi...a i meni bi bilo dosadno da igram protiv nekih noname-era...
NNN NNN 21:50 19.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

Stvarno je Novak odigrao odličan meč (uz nešto više grešaka nego što bi bilo očekivano) u kome se nije suočio ni sa jednom jedinom brejk-loptom!
Prilično sigurna pobeda 6:3 6:3 7:6 (7:2) protiv pristojog protivnika.
NNN NNN 21:51 19.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

Od ostalih mečeva je stvarno bio najzanimljiviji (i na papiru) Manarino - Šelton (3:2), a svi ostali su bili prilično jednostrani, neki čak i mnogo više nego što sam očekivao.
Od 4. kola će se sastajati uglavnom projektovani nosioci iz gornjeg dela žreba.
dragosevacsutra dragosevacsutra 01:12 20.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

Manarino,


negde je pustena buva da spanuje reket na 10kg. mislim, i za buvu malo je too much...a navodno je sam izjavio.
NNN NNN 01:30 20.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

dragosevacsutra
Manarino,


negde je pustena buva da spanuje reket na 10kg. mislim, i za buvu malo je too much...a navodno je sam izjavio.

Pazi kad je ISTINA!!!
ja sam priličan laik, ali čak i meni to zvuči sulodo, navodno je (sad nalazim) pre godinu dana protiv Volfa igrao sa 19 funti (9 kg)!!!
(Da li je to reket ili mreža za leptire )
Inače koliko sad vidim obično igra sa oko 12 kg, što je otprilike polovina u odnosu na veliku većinu igrača.
I vidim da je on to dodatno smanjivao zbog povrede ramena.
Aj videćemo kako će to da izgleda sada kada budem obraćao pažnju,
dakle jači i neprecizniji udarac sa više spina.

Ovde bi nam dobro došao Spiridon da nam u praksi objasni šta to sve znači.

dragosevacsutra dragosevacsutra 10:46 20.01.2024

Re: 3. kolo - 1. dan

pa da bukvalno kao mreza za leptirove. kako to moze uopste da se naspanuje?
NNN NNN 01:18 20.01.2024

3. kolo - 2. dan

Kecmanović igra protiv Pola od 2h i to bi moglo da bude zanimljivo, za nas svakako meč dana.
Od zvučnijih parova hronološki:
Hurkač - Amber
Rud - Nori
Medvedev - Ože Aliasim
Od ostalih iz vrha igraće Alkaraz, Dimitrov i Zverev i izraziti su favoriti u svojim mečevima.
NNN NNN 11:03 20.01.2024

Re: 3. kolo - 2. dan

Kecmanović igra protiv Pola od 2h i to bi moglo da bude zanimljivo, za nas svakako meč dana.
Kecmanović pobedio 3:2 i to tako što je opet spasio meč-loptu u TB na servis protivnika, pa mu opet oduzeo servis i odmah izjednačio u setovima, a onda se Pol raspao u 5. tako da je Miomir zakazao meč 4. kola sa Alkarazom koji je posle jedva nešto više od sat vremena pobedio kineskog tinejdžera (koji je predao početkom 3. seta), a valjda je to prvi Alkarazov profesionalni meč protiv nekog mlađeg od sebe.
NNN NNN 01:38 20.01.2024

NBA: Nagetsi u Bostonu

Meni je ovo (i) prošle godine bio prvi pik za finale,
a kako stvari stoje, ni ove godine se ne razlikuje mnogo, mada je Boston delovao ozbiljnije za Smartom (ali Džru je bukvalno najadekvatnija zamena), a "stakleni" Porzingis jeste "jednorog" i uvek može da bude ozbiljna pretnja (ako nije samodestruktivan), ono što može da bude problem za Boston je ako "iskoči skelet iz ormana" zbog toga što je Braun sada najplaćeniji igrač lige (a nije najbolji ni u Seltiksima), koji realno verovatno nije ni među 20 najboljih igrača u NBA.
Denveru je realno klupa tanja nego prošle sezone, ali uz malo sreće + "srce šampiona" možda opet doguraju do vrha.
NNN NNN 11:18 20.01.2024

Re: NBA: Nagetsi u Bostonu

Denver pobedio 102:100 trenutno najbolji tim u ligi koji je ove sezone imao svih 20 pobeda na domaćem terenu!
Jokić pokazao da je nabolji košarkaš na svetu 34 p (14/22) + 12 sk + 9 as (klasičan "Sombor dabl dabl), ovog puta imao je sjaju pomoć u Mareju (koga su mnogo okrivili za poraz u Filadelfiji prošlimeč) 35 p (15/21) + 8 sk + 5 as
Majkl Meloun je imao sjajnu izjavu posle meča, a i B92 je preneo tu vest:
Meč je protekao u sećanju na preminulog Dejana Milojevića, pomoćnog trenera Golden Stejta, čoveka koji je i na karijeru Nikole Jokića imao veliki uticaj.

Majkl Meloun trener Denvera, posle meča je rekao da je ponosan na Jokićevu igru u tim teškim trenucima.

"Kao što sam rekao ekipi posle meča, ne mogu da budem ponosniji na Nikolu što je odigrao takav meč posle tragične smrti Dekija. Ali on je takav, zato sam ponosan na Nikolu", rekao je Meloun.

Trener Nagetsa dodao je i da je Jokić odigrao meč na vrhunskom nivou.

"Izgubio si nekog kog voliš i ko ti je mnogo značio, neko ko ti je bio trener i mentor. I rekao sam, idi, odaj mu počast. Znate šta mislim? I Nikola je izašao, odao počast u sećanju na Dejana i njegiov legat, odigravši na visokom nivou. Nije to lako uraditi teška srca, ali Nikola je posebna osoba, očigledno i bilo je neverovatno gledati ga kako igra sa tom tugom u srcu. Taj nivo igre, kada se zna sa kim smo igrali, i kada se sve sabere...Zato je Nikola najbolji košarkaš na svetu", podvukao je Meloun.
NNN NNN 11:25 20.01.2024

Re: NBA: Nagetsi u Bostonu

Porzingis
Ubacio prvih 11 poena za Boston (u tom trenutku više od cele ekipe Denvera), imao 19 na poluvremenu (kao i Jokić i Marej), ali samo 2 u drugom poluvremenu, dakle definicija nepouzdanosti.
Preskupi Braun 13 poena (iz 19 šuteva) + 2 sk + 1 as + 2 uk.l

Slepci sa Arene umesto derbija lige prenosili jebeni Šarlot protiv jebenog San Antonia (još bez napuhanog Vembija), bukvalno je Evroliga kvalitetnija.
NNN NNN 11:31 20.01.2024

Re: NBA: Nagetsi u Bostonu

Vredi pomenuti da su sinoć igrali i Majami - Atlanta i da su i Jović i Bogdan bili starteri! Jović je ima vrlo mršav učinak, a Bogi je imao 17 poena, Hoksi su pobedili 109:108 trojkom Mareja 2 sekunde pre kraja (i prošlu utakmicu je bio meč-viner!)
solo solo 13:37 20.01.2024

GOAT Novak



Za Federera Double Double

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana